Burkolás

Felújítaná fürdőszobáját, új járólapot , parkettát szeretne otthonába, esetleg újonnan épült házában van olyan helyiség amit leburkoltatna, viszont nem tudja, milyen költségekkel jár az ilyen jellegű felújítás?  Szeretne ingyenes árajánlatot és felmérést kapni tanácsadással? Írjon nekünk és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Felmérésünk teljesen ingyenes, ajánlatunkat pedig a lehető legpontosabban számoljuk, hogy a leg reálisabb árakat láthassa. Az ön kívánságait tartjuk szem előtt. Kivitelezés alatt a kellő szakértelem mellet, pontosan, jó minőségű segédanyagokkal dolgozunk. Természetesen látványtervezéssel, szakmai és esztétikai ötletekkel is tudunk szolgálni, hogy otthona egyedi, stílusos, és otthonos legyen.

A burkolás típusát többféle képpen is meghatározhatjuk. Lehet az kültéren és beltéren, valamint az alapanyag fajtája szerint, hideg- és meleg burkolás.

Hideg burkolatokra jellemzően keményebb, ellenállóbb anyagokról beszélhetünk. Főként kültéren, konyha és fürdőszoba esetén dolgozunk az ilyen anyagokkal. Összetevőjük nagyrészt ásványi kőzetek keverékéből, égetéssel, különféle keménységű burkolatokat hoznak létre. 

bf4fad8ebfbc558dffdca1762ead7902

Amit vállalunk:

 • járólapozás
 • fürdőszoba burkolás
 • parkettázás
 • laminált padló
 • PVC padló, linóleum
 • fal csempézés
 • Nappali burkolás
 • garázs burkolás
 • konyha burkolás
 • terasz burkolás
 • medence burkolás
 • aljzatkiegyenlítés
 • burkolathoz tartozó falazat kialakítás

Csempézés, Járólapozás

A hidegburkolás beltéri formái közé tartozik a csempével és járólappal történő burkolás. Abban az esetben, ha egy új, vagy felújított házban, lakásban dolgozunk, az egyenletes felületek burkolása általában egyszerűbb feladat. Ilyenkor viszonylag gyorsan tud haladni a burkoló szakember, ami azt jelenti, hogy egy közepes méretű fürdőt pár nap alatt le is burkolható. A legtöbb idő a falfülkék, beugrók, vizes blokkok padkái az ablakok alatti könyöklők veszik el.

Bontás esetén már időigényesebb a művelet, hiszen a folyamat a régi csempék leverésével indul. Ez együtt jár a régi burkolat, a hozzá használt kötőanyagok eltávolításával, bizonyos esetekben pedig egyéb helyreállítással, kőműves munkával, aljzatkiegyenlítéssel. A cél ebben az esetben egy tökéletes felület létrehozása, a tökéletes burkolás érdekében.

Csempézés és járólapozás előtt, a padló lerakása, a szaniterek, gépészeti és villanyszerelői kiállások véglegesítése kezdődik, elkezdődhet a tényleges burkolás.

Terasz burkolás

Kültéri burkolatok választásánál az elsődleges szempont, hogy a lapok időtállók legyenek. Ellenállónak kell lennie az erős napsugárzás, a téli hideg és a víz megpróbáltatásainak. Mindenképpen fagyálló és csúszásmentes terméket válasszon, melyet a gyártók minden esetben jól láthatóan jelölnek is termékeiken. Burkolásnál nem csak a burkolatnak, a segédanyagoknak is fagyállónak kell lenniük. 

Parkettázás

Ebben az esetben az anyagok hasonló kinézete ad okot a közös elnevezésre, ám sokféle burkolatot lehet megkülönböztetni. Ide sorolhatjuk a laminált padlót, szalagparkettát, svédpadlót, furnér parkettát de még a parafa padlókat is. Ez a termékcsalád eltérő alapanyagokból, különböző minőségekből áll, ami különféle lerakási módszereket és tulajdonságokat fog magával hozni.

Legnépszerűbb ezek közül a laminált padló, mely talán az egyik leg olcsóbb kategória is egyben. Anyagát tekintve fa hatásúak, de csak minimális arányban tartalmaznak fát. A faőrleményt műgyantával keverve hozzák létre a padló lap keménységét, melyre egy fa hatású fólia fogja meghatározni kinézetét. Ez nyomtatott fólia esetén bármilyen kinézetet ölthet. Fontos, hogy a legtöbb ilyen termék, nem vízálló! Általában klikkes módszerrel illeszthetők össze, lerakásuk ragasztó mentes.

Szalagparketta

Darabjai méretre vágott, megmunkált fadarabok alkotják. Általában több réteg fából készül, az alsó rétegekben jellemzően fenyő még a legfelső réteg keményfa alkotja. Átlag vastagsága 14-15 mm. Időtálló minőségi padlóburkolásról beszélhetünk, mely csiszolással és lakkozással a régi szalagparkettából is szinte új jellegűt varázsolhatunk. (Ebben az esetben maximum 3-4 mm-t csiszolhatunk).

Vinyl, PVC vagy Linóleum

Az eddig említett fa vagy fa hatású burkolatok nem szeretik a nedvességet, nem vízállók! Abban az esetben, ha gyakran éri nedvesség a padlót Vinyl, PVC vagy Linóleum burkolat lehet az egyik megoldás. Jó választás lehet konyhába, nyitott nappaliba vagy az előszobába.

Kérjen Ajánlatot