Ezeket vegye figyelembe mielőtt árnyékolót választ!

Nehezen tud választani az árnyékolók közül? Nem tudja melyik lenne a legalkalmasabb a különböző helyiségekben? Minden árnyékoló más és más funkciót lát el, ahogy a különböző helyiségek – tehát első sorban összpontosítsunk erre!

Más helyiség, más árnyékoló

A hálószobák esetében előfordulhat, hogy az utcáról beszűrődő éjszakai fényt blokkolni kell a megfelelő pihenés érdekében. A nap folyamán azonban senki nem szeretne lemondani a kellemes kilátásról vagy a megfelelő fényviszonyokról. Ebben az esetben tökéletes megoldás lehet egy motorizált, automata vezérelt árnyékoló beépítése, amely rugalmas ablakfedő megoldást biztosít, mivel lehetővé teszi az előre beállított árnyékolási periódusokat.

Ezzel szemben a nappaliban -ahol időnk nagy részét töltjük- elegendő lehet egy fényszűrő árnyékoló alkalmazása is. Az ideális szórt fényt állandó jelleggel teremthetjük meg a szobában. Ezek automatizálásával természetesen még jobban megkönnyíthetjük életünket. Hogy meghatározhassuk, fényszűrő vagy sötétítő árnyékoló lesz a legideálisabb az adott helyiséghez, érdemes további szempontokat is figyelembe venni.

Sötétítés, fényszűrés vagy mindkettő?

Az egyes szobák funkciója és az Ön személyes igényei mellett persze az esztétikum sem utolsó szempont! Érdemes először megvizsgálni a szűrhetetlen fény következményeit és azt, hogy miért is kell ezt kiküszöbölnünk.

Szűrés nélküli fény

Abban az esetben, ha otthona közvetlen, szűrhetetlen fénynek van kitéve, jó néhány következménnyel kell számolnia. Az intenzív napfénynek káros hatása van nem csak az otthon bútorzatára, de a szoba padlójára is. A káros UV sugarak sárgulást, elszíneződést, a bútorok, szőnyegek színének kifakulását okozzák. Továbbá a tárgyakról visszaverődő fény kellemetlen lehet a szemnek, sőt, rontja a számítógép vagy a TV képernyője által nyújtott élményt. A nyár folyamán beszűrődő fény is melegítheti otthonát, így növelve például a mesterséges hűtőberendezésektől való függőségét, ami tovább növeli az energiaköltségeket. A fenti okok miatt rendkívül fontos, hogy minimalizáljuk, vagy teljesen megszüntessük a fény expozícióját fényszűrő vagy sötétítő árnyékolókkal. A fennmaradó kérdés: ezek közül melyik a legmegfelelőbb otthona számára? Találjuk ki együtt!

Fényátéresztő árnyékolók

A fényszűrés lehetővé teszi, hogy a napsugarak szórtan érkezzenek a helyiségbe, ami meleg, barátságos fényeket kölcsönöz otthonának. Függetlenül a ház építészeti és belső stílusától a megfelelően beállított szűrt fény finoman javíthatja optikailag otthona dekorációit, bútorzatát, kihangsúlyozva azok pozitív tulajdonságait. Ezen kívül megteremti a megfelelő környezetet a munka vagy a szabadidő számára, hangulatosabbá téve az enteriőrt.

A bambusz-, szövet- és famintázatokkal is kapható környezetbarát, organikus anyagokból készült termékeink lágy, szűrt, természetes fényt biztosítanak. SegítségükkelKönnyen pihentető környezetet teremthet vele otthona bármely helyiségéből. Ezek az árnyalatok ideális mennyiségben engedik át a fényt, miközben védelmet nyújtanak a káros UV sugarak ellen. Sőt, motoros emelőrendszerrel kombinálva automatizálhatja, időzítheti, ütemezheti, mikor, mennyi fényt engedjen otthonába.

 

Sötétítő árnyékolók

A fényszűrés azonban csak a minimális vagy közepes mértékű árnyékolást tesz lehetővé. A nyugodt magánélet biztosításának érdekében a fény blokkolására is szükség lehet, amire a sötétítők nyújthatják a legjobb megoldást. Ezenkívül energia- és költséghatékonyak is a háztartás számára, mivel bizonyos mértékben hőszigetelik a helyiséget. A fényszűrésre alkalmas árnyékolók -a reluxa, a roletta, vagy a szalagfüggöny- vékonyabb anyagokból készülnek, amelyek lehetővé teszik a szórt fényt. Ezeknél a termékeknél, az alapanyagnak vagy a kialakításnak köszönhetően a fény nem blokkolható annyira, mint a sötétítésre alkalmas árnyékolók esetén, amelyek teljes helyszíni sötétítést biztosíthatnak.

A sötétítő árnyékolók nagyszerű sötétítést és a magánélet teljes védelmét nyújtják, így kiválóan alkalmasak hálószobákba és pihenésre szolgáló terekhez, lehetővé téve a nyugodt alvást a nap bármely szakában. Ideálisak közösségi terekbe is, ahol a beszűrődő fény teljes blokkolásával javíthatják például a TV nyújtotta élményt. Anyaguknak köszönhetően megóvják a szobát a káros UV sugárzástól, így kiváló választás azokban a helyiségekben, amelyekben értékes műalkotások vagy drága bútorok és szőnyegek találhatók.

 

Kezd körvonalazódni mire is lenne szüksége?

Otthona bármely részéhez ajánljuk kültéri árnyékolóink közül redőnyeinketzsalúziáinkat motorizálva, hogy magánélete teljes biztonságban legyen. Eleganciára, kifinomultságra vágyik nappalija számára? Válassza szalagfüggönyeinket, rolettáinkatreluxáinkat, amik a megfelelő szín kiválasztását követően nem csak csodás fényeket biztosítanak otthonának, hanem impozáns kiegészítői is lesznek!

 

Nem tud dönteni a sokféle lehetőség közül?

Nálunk számítanak az Ön igényei és gondoskodunk arról, hogy az ablakai a megfelelő árnyékolókkal legyenek felszerelve, amik nemcsak praktikusak, de stílusosak is! Keresse munkatársainkat ingyenes felmérésért, vagy kérje ajánlatunkat!