Otthonfelújítási Támogatás

Otthonfelújítási Támogatás indult január 1-jétől!

100%-ban vissza nem térítendő támogatással indulhat az év azok számára, akik otthonfelújítást terveznek. A 2021. január 1-jétől igénybe vehető támogatás előnye, hogy nem kell rá pályázni. Felhasználható minden olyan felújításra, mely az ingatlan energiahatékonyságát növeli. Például ablakok, árnyékolók korszerűsítésére, szigetelésre, fűtésrendszer korszerűsítésére.

A támogatásról részletesen

Az otthon felújítási támogatást azok a családok vehetik igénybe, akik legalább 1 gyermeket nevelnek. Ebben az esetében a támogatás, a gyermek 25 éves koráig egyszer vehető igénybe. Abban az esetben, ha a családban folyamatos gondozásra szoruló gyermek található, aki otthongondozási díjra(GYOD) jogosult, az életkori határ nem érvényesül, a támogatás igényelhető.

A támogatás összege a felújítás összegének legfeljebb 50%-a lehet, ami nem haladhatja meg a 3 millió forintot. Fontos kritérium még, hogy a benyújtott számlákon szerepelnie kell anyagköltségnek és vállalkozási díjnak is.

A Magyar Államkincstár honlapján is megtalálható dokumentumban további konkrétumokkal és példákkal is szemléltetik a támogatást, ahol nagy vonalakban a lényeg, hogy maximális támogatás esetén, anyagköltségre 1,5 millió forintot, munkadíjra pedig szintén 1,5 millió forint lehet, igényelni, hiszen a támogatás mértékének arányaiban 50-50%-nak kell lennie. 

Igénylés menete

  1. Az Ügyfélkapun bejelentkezve a SZÜF felületén található elektronikus nyomtatványt kitöltöve és a munkáról, anyagárról kapott számlát csatolva (scannelve vagy lefotózva) juttassa el Magyar Államkincstárnak elektronikusan, postai úton, vagy személyesen a Kormányablakokban. A formanyomtatványok a Kincstár oldalán is elérhetők
  2. A MÁK 30 napon belül ellenőrzi a jogosultságot és elbírálja az igénylést.
  3. Jogosultság esetén az összeg 5 munkanapon folyósításra kerül, a számlák alapján.

Ki igényelheti a támogatást?

  • Legalább egy gyermeket (25 éves korig) nevelő családok.
  • Igényelhető házaspárok, élettársak és gyermekét egyedül nevelő szülők esetén is.
  • Az igénylő köztartozástól mentes.
  • A párok közül legalább egyiküknek egy éve TB-biztosítottnak, vagy ugyanannyi ideig vagy ideje felsőoktatási tanulmányt folytat, folytatott.

Az otthon felújítási támogatás 2021. január 1-től 2022. december 31-ig vehető igénybe a felújítások befejeztével és a számlák kifizetését követő 60 napon belül. A kérelmet a Magyar Államkincstárhoz kell benyújtani formanyomtatvány formájában, melyhez csatolni kell a kivitelezővel kötött vállalkozói szerződést, az anyag és munkadíjról kapott számlákat, a szükséges igazolásokat, nyilatkozatokat a gyerekekről és az ingatlanról.

Kérjen ajánlatot ablakra, ajtóra, redőnyre vagy zsaluziára, melyet kiegészítünk a lehetséges támogatás mértékével. Tájékoztatásért, a termékekkel és a támogatással kapcsolatban keressen minket e-mailben vagy telefonon a kapcsolat menüpontban.

Olvassa el cikkünket a kamattámogatott otthonfelújítási hitelről, mely további segítséget nyújthat Önnek ingatlana korszerűsítésében.

Kérjen Ajánlatot