Kamattámogatott hitellel is támogatnák az otthonfelújításokat.

Előző cikkünkben már összegeztük, ki és hogyan veheti igénybe az otthonfelújítási támogatást. A 2021. február elejétől igényelhető államilag támogatott otthonfelújítási hitel azok számára jelenthet segítséget, akik a felújításhoz nem rendelkeznek elegendő önerővel.

Ki lehet rá jogosult?

A már említett otthonfelújítási támogatásra vonatkozó feltételek ebben az esetben is érvényesek lesznek. Így az igénylő  háztartásában legalább egy, 25 év alatti gyermeke él, nincs köztartozása és rendelkezik legalább egy év TB jogviszonnyal. Emellett, a 18. életévét betöltött cselekvőképes természetes személy, legalább 100 ezer forint nettó jövedelmet tud igazolni, melynek a hitel törlesztési számlájára való érkeztetését vállalja és megfelelő ingatlanfedezetet tud felajánlani.

Részletesen a hitelről

Az igényelhető maximális összeg 6 millió forint

Maximum futamidő 10 év

Kamat mérete 3%, melyet a kölcsön futamidejére az állam támogat.

A hitel nem lehet több mint a fedezetül felajánlott lakóingatlan értékbecslő által megállapított forgalmi értékének 80 százaléka, illetve a hitelbiztosítéki értékének 100 százaléka.

A megvalósult felújításokról kiállított számlákat, vagy azok másolatát a folyósítástól számított egy éven belül a támogatott személynek a folyósító hitelintézet felé be kell nyújtania. Abban az esetben ha a számlabemutatási kötelezettég nem teljesül, a kamattámogatás megszűnik.  Továbbá akkor is megszűnik a támogatás ha, otthonfelújítási kölcsön felhasználásával megvalósított építési tevékenységekkel kapcsolatban kiállított számlák közül az utolsó számla kifizetésének napjától, de legkésőbb 2022. december 31-étől számított 150 napon belül a Kincstár nem állít ki úgynevezett támogatói okiratot, akkor az utolsó számla kifizetésének napjától, de legkésőbb 2022. december 31-étől számított 150. naptó. Vagy az igényelt összeg

Illetve, ha az otthonfelújítási támogatás mértéke nem éri el a hitel 25%-át

A kamattámogatás megszűnése esetén az addig igénybe vett kamattámogatást a jogosultság megszűnését követő 60 napon belül a hitelintézet útján egy összegben a hitelintézet útján vissza kell fizetni a Kincstárnak. Kivéve, ha az otthonfelújítási támogatás igénylése előtt a magzat elhalására vagy halvaszületésre került sor, vagy a gyermek elhalálozott.

forrás: https://hitelnet.hu/tamogatott-otthonfelujitasi-hitel/

Kérjen Ajánlatot